Bli med i trekningen av elektrisk flytur!
Kronikk

Bli med i trekningen av elektrisk flytur!

Ta imot nyhetsbrev fra Elflyportalen, og gi deg selv muligheten til å være med på en av de første kommersielle elektriske flyturene i Norge!
10.januar 2023 av Frode Berge

Elektrifiseringen av flytrafikken utvikler seg i høyt tempo. Ruten mellom Stavanger og Bergen har en avstand, beliggenhet og passasjergrunnlag som gjør den bortimot ideell for elfly.

Flyselskaper som Widerøe og SAS jobber intenst for å etablere kommersielle elflyruter i løpet av de nærmeste årene. Widerøe kan ha en 11-seter i rutetrafikk allerede i 2026, mens SAS jobber med sikte på å ha en 30-seter i lufta i 2028-2029.

Hvem som viser seg å bli første selskap i lufta med elektrisk flyrute, vet vi ikke med sikkerhet i dag. Poenget her er at uansett hvem dette viser seg å bli, så har du muligheten til å bli med på elektrisk flytur!

Alt du trenger å gjøre, er å registrere deg som mottaker av nyhetsbrevene fra Elflyportalen. Da gir du deg selv muligheten til å vinne en tur med en av de første avgangene når den første elflyruten blir etablert.

I tillegg til å få muligheten til å trekke vinnerloddet, vil du da sørge for at du blir jevnlig oppdatert om den rivende utviklingen vi nå opplever innen elektrifisering av luftfarten. Dette er med andre ord et klassisk vinn-vinn-tilbud!

Du kan registrere deg for mottak av nyhetsbrevet ved å gå inn her, eventuelt nederst på denne siden!

Om elflyportalen

Elflyportalen.no er etablert av Start Norge AS for å nå ut med informasjon om elflysatsingen i Norge generelt, og mellom Bergen og Stavanger spesielt. Elflyportalen skal være en kunnskapshub om hva som skjer på området i Norge og internasjonalt, både når det gjelder teknologi og hvordan denne tas i bruk.

Andre liknende nyheter

SAS har signert avtale med Airbus, Swedavia, Vattenfall og Avinor. Foto: Airbus

SAS i samarbeid om hydrogenbaserte fly

Hydrogen forventes å utgjøre en stadig større del av flyindustriens drivstoffkilde i fremtiden, mener SAS.

– Det flyet vi støtter nå bruker ikke mer effekt til lading enn noen få Teslaer. Siden flyet kan lande på vann kan det også lande på steder uten rullebaner, og kan tas i bruk uten nedbygging av mer natur, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap). Foto: Enova

Statsstøtte får fart i elektriske sjøfly

Selskapet Elfly Gruppen skal utvikle verdens første kommersielle elektriske sjøfly. Flyet skal utvikles i løpet av 2025 og prøves ut på Vestlandet. En…

Illustrasjonsfoto: Eviation

SE VIDEO: Siste nytt om elfly fra Arendal

Hvor står elflysatsingene til Widerøe Zero, SAS og Elfly Gruppen? Det vil du få vite mer om på Start Norges elflykonferanse fra Arendaluka. Se videoen…