Nyheter

Elfly: Sju grunner til testarena

Næringsforeningen og Start Norge dro til Stortinget for å fortelle politikerne hvor langt Stavanger lufthavn, Sola har kommet som testarena for utslippsfrie fly.

SAS i samarbeid om hydrogenbaserte fly

Flyselskapet SAS har signert en intensjonsavtale med den globale flyprodusenten Airbus, Avinor, Swedavia (Sveriges svar på Avinor) og energiselskapet Vattenfall hvor målet å utvikle infrastrukturen for hydrogendrevne fly på flyplasser i Sverige og Norge.

Enova støtter verdens første batterielektriske sjøfly

Selskapet Elfly Gruppen skal utvikle verdens første kommersielle elektriske sjøfly. Enova går inn med 87 millioner kroner i prosjektet.

SE VIDEO: Siste nytt om elfly fra Arendal

Hvor står elflysatsingene til Widerøe Zero, SAS og Elfly Gruppen? Det vil du få vite mer om på Start Norges elflykonferanse fra Arendaluka. Se videoen her!

Vil revolusjonere reisemønsteret med elektrisk sjøfly

Med elektriske sjøfly kan du slippe kø i sikkerhetskontrollen, lange ventetider ved gaten og bagasje som ikke dukker opp ved ankomst.

Elfly - realisme eller grønnvasking?

For å komme nærmere svaret tar vi en prat med personen bak Flypodden, Christian Kamhaug.

Oppkjøp av Widerøe: – Elflysatsningen fortsetter

Denne sommeren annonserte Norwegian oppkjøpet av Widerøe for like over milliarden. Vi har sjekket om oppkjøpet påvirker elflysatsningen til Widerøe.

Stavanger blir partnerregion i Widerøe Zero-satsing

Widerøe Zero mottar rundt ti millioner kroner i støtte til arbeidet med å etablere elflyruter i Norge. Stavanger er blant de prioriterte regionene.

Sol, energi og batteri på Kverneland

Med utgangspunkt i et stadig sterkere og bredere industrimiljø på Jæren, fortsetter Kverneland Energi veksten. En vekst der hovedingrediensene er sol, batterier, styringssystemer og ladere.