Nyheter

Elektrisk flytur

Njål Skår, regiondirektør i Sparebanken Vest og Anette Sigmundstad, lufthavndirektør ved Stavanger Lufthavn, fikk en elektrisk tur med det første elflyet som er sertifisert av den europeiske luftfartsmyndigheten (EASA), når flyet var på besøk. Start Norge sitt mål om å få den første kommersielle el-flyruten mellom Stavanger og Bergen beveger seg i riktig retning, og Stavanger Lufthavn har gjort grep for å sikre strømforsyning.

– Nok bærekraftig strøm kan bli en utfordring

Naturvernforbundet er, med sine 37.000 medlemmer og rundt 100 lokallag en tung aktør i norsk klima- og miljøpolitikk. Elflyportalen har spurt forbundets fagsjef Holger Schlaupitz hvordan han ser for seg at norsk elflyindustri vil utvikle seg de neste årene, og hva som må til for å stimulere utviklingen.

Elfly kan redusere naturinngrep

At elfly bidrar til å redusere klimautslippene er en kjent sak. I tillegg kan de bidra til at arealbehovet på flyplassene reduseres, og dermed gi ytterligere miljøgevinster.

Samferdselsminister med elektriske ambisjoner

Det er snart fem måneder siden Jon-Ivar Nygård inntok  ministerstolen i samferdselsdepartementet. Han begynner med andre ord å bli varm i trøya, og har allerede hatt føling med forventningspress fra aktører med engasjement for transport på land, sjø, og i luften.

Airbus tester hydrogenmotor på superjumbo

SE VIDEO: Airbus kunngjorde denne uken at de nå skal gjennomføre tester med hydrogenmotor i sitt superjumbo A380. Prosjektet kan innebære et kvantesprang i forhold til størrelse og avstander for utslippsfrie flyvninger.

Rogalandsk radarpar vil jobbe for elfly

Elflyportalen har bedt to sentrale rogalandspoliitikere, Terje Halleland (Frp) og Tom Kalsås (Ap), gjøre greie for ambisjonene sine til elektrifisering av luftfarten. Selv om den politiske avstanden mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet i mange saker er stor, viser svarene i denne saken en samstemt, positiv, og forventningsfull holdning til utviklingen innen elfly.

Finnene satser elektrisk i luften

I Norge har arbeidet med å berede grunnen for helelektriske flyruter kommet et godt stykke på vei. Nå kommer finnene etter.

Norge i tet med testing av konkurranse-elfly

Utviklingen på elfly-fronten går framover i høyt tempo. I forrige uke utspant det seg en historisk begivenhet ved flyplassen i Tønsberg. Da ble den aller første testflygningen med et helelektrisk konkurranse-elfly gjennomført. Testen var vellykket.