Nyheter

Ny luftfartsstrategi kan gi elflyene luft under vingene

Arne-Martin Gilberg i Start Norge AS mener regjeringens ferske luftfartsstrategi gir et godt grunnlag for det videre arbeidet med å etablere elflyruter i Norge.

Kraftig vekst i elflymarkedet de neste ti årene

Har du hørt om selskaper som Zunum Aero, Yuneec International, PC Aero, Pipistrel, Eviation Aircraft Lilium, Volta Volare og Bye Aerospace?

Svensk storsatsing på elfly

Anders Forslund leder det ambisiøse, svenske elflyselskapet Heart Aerospace. Han er klokkeklar på én ting: Med tunge batterier og begrenset rekkevidde vil den svenske elektriske flyindustrien aldri kunne konkurrere med de tradisjonelle flyene.

Bli med i trekningen av elektrisk flytur!

Ta imot nyhetsbrev fra Elflyportalen, og gi deg selv muligheten til å være med på en av de første kommersielle elektriske flyturene i Norge!

SAS med store elflyambisjoner

SAS er langt framme i skoene i arbeidet med å redusere klimautslippene fra flyparken sin. Ambisjonene er store både på kort og lang sikt. Et tett samarbeid med aktører som Heart Aerospace og Airbus inngår i selskapets strategi.

Sola i rute for elfly i 2026

Målet om verdens første elektriske flyrute mellom Stavanger og Bergen i 2026, krever god tilrettelegging på flyplassene våre. På Stavanger Lufthavn, Sola kan fagansvarlig for ytre miljø, Ingvald Erga, forsikre om at arbeidet er i rute.

Nasa forbedrer elflybatterier

Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har nylig utviklet et nytt, kraftig batteri til bruk i elfly.

Elektriske Alice ble første passasjerfly i luften

En ny milepæl er brutt. For første gang har et helelektrisk passasjerfly vært i luften.

TØI anbefaler sterke støttetiltak for elfly

Transportøkonomisk Institutt (TØI) gjennomførte i fjor en studie av miljømessige konsekvenser og økonomiske forutsetninger for å etablere elflyruter i Norge så tidlig som i 2026. «Fremskyndet innfasing av elfly i Norge: mulige samfunnsmessige konsekvenser og virkemidler».