Kraftig vekst i elflymarkedet de neste ti årene
Illustrasjon: Zunom Aero
Kronikk

Kraftig vekst i elflymarkedet de neste ti årene

NY RAPPORT: Har du hørt om selskaper som Zunum Aero, Yuneec International, PC Aero, Pipistrel, Eviation Aircraft Lilium, Volta Volare og Bye Aerospace?
20.januar 2023 av Frode Berge

Hvis ikke kan du like godt venne deg til navnene først som sist. Dette er alle selskaper som, etter alt å dømme, vil spille ledende roller i utviklingen av elflyindustrien de neste ti-årene.

Den nylig publiserte Electric Aircraft Market Report 2023- 2032er tydelig i hovedkonklusjonen: Elflyindustrien kommer til å vokse kraftig de neste årene.

Rapporten (se lenken nedenfor) foretar en grundig gjennomgang av det globale elflymarkedet, med analyser, statistikk, historiske data, industrielle vurderinger og framskrivinger.

Studien inneholder nærmere analyser av hvordan den sannsynlige teknologi- og markedsutviklingen vil bli, hvordan de ulike markedssegmentene vil utfolde seg, og hvilke selskaper som er forventet å dominere utviklingen.

Rapporten er interessant lesing: KLIKK HER!

 

Om elflyportalen

Elflyportalen.no er etablert av Start Norge AS for å nå ut med informasjon om elflysatsingen i Norge generelt, og mellom Bergen og Stavanger spesielt. Elflyportalen skal være en kunnskapshub om hva som skjer på området i Norge og internasjonalt, både når det gjelder teknologi og hvordan denne tas i bruk.

Andre liknende nyheter

SAS har signert avtale med Airbus, Swedavia, Vattenfall og Avinor. Foto: Airbus

SAS i samarbeid om hydrogenbaserte fly

Hydrogen forventes å utgjøre en stadig større del av flyindustriens drivstoffkilde i fremtiden, mener SAS.

– Det flyet vi støtter nå bruker ikke mer effekt til lading enn noen få Teslaer. Siden flyet kan lande på vann kan det også lande på steder uten rullebaner, og kan tas i bruk uten nedbygging av mer natur, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap). Foto: Enova

Statsstøtte får fart i elektriske sjøfly

Selskapet Elfly Gruppen skal utvikle verdens første kommersielle elektriske sjøfly. Flyet skal utvikles i løpet av 2025 og prøves ut på Vestlandet. En…

Illustrasjonsfoto: Eviation

SE VIDEO: Siste nytt om elfly fra Arendal

Hvor står elflysatsingene til Widerøe Zero, SAS og Elfly Gruppen? Det vil du få vite mer om på Start Norges elflykonferanse fra Arendaluka. Se videoen…