SE VIDEO: Siste nytt om elfly fra Arendal
Illustrasjonsfoto: Eviation
Kronikk

SE VIDEO: Siste nytt om elfly fra Arendal

Hvor står elflysatsingene til Widerøe Zero, SAS og Elfly Gruppen? Det vil du få vite mer om på Start Norges elflykonferanse fra Arendaluka. Se videoen her!
14.august 2023 av Egil Hollund

SAS har allerede solgt billetter til sin første elflyrute, Widerøe Zero har hatt ambisjon om å være på vingene i 2026 og Elyfly Gruppen vil fly sitt elektriske sjøfly om få år. Hvor står vi og når kan vi forvente de første nullutslippsflyene i Norge?

– I Arendal fikk vi en skikkelig oppdatering på hva som skjer. Det er utvilsomt mye, selv om det fortsatt er en del som skal på plass før vi ser de første kommersielle elflyene ta av med passasjerer i Norge, Bergen og Stavanger, sier Egil Hollund, kommunikasjonssjef i Næringsforeningen i Stavanger-regionen, som er en av aktørene vak Elflyportalen og Start Norge.

På Start Norge sitt arrangement i Arendal deltok Andreas Aks fra Widerøe Zero, Knut Morten Johansen fra SAS og Eric Lithun fra Elfly Gruppen. I tillegg delte Christian Kamhaug fra Flypodden litt om hva han tror er realistisk å kunne forvente når en mer eller mindre samlet flyindustri er enige om at det ikke er noen vei utenom nullutslippsteknologi.

Start Norge AS er et nonprofit-selskap dannet av Aircontact Group AS, Berg-Hansen Reisebureu, Avinor AS og Næringsforeningen i Stavanger-regionen. Selskapet har som formål å legge til rette for at elfly, lavutslippsfly og nullutslippsfly tidlig blir en del av kommersiell luftfart i Norge. Start Norge ønsker å gjøre landet til en ledende kraft innen miljøvennlig luftfart.

Om elflyportalen

Elflyportalen.no er etablert av Start Norge AS for å nå ut med informasjon om elflysatsingen i Norge generelt, og mellom Bergen og Stavanger spesielt. Elflyportalen skal være en kunnskapshub om hva som skjer på området i Norge og internasjonalt, både når det gjelder teknologi og hvordan denne tas i bruk.

Andre liknende nyheter

SAS har signert avtale med Airbus, Swedavia, Vattenfall og Avinor. Foto: Airbus

SAS i samarbeid om hydrogenbaserte fly

Hydrogen forventes å utgjøre en stadig større del av flyindustriens drivstoffkilde i fremtiden, mener SAS.

– Det flyet vi støtter nå bruker ikke mer effekt til lading enn noen få Teslaer. Siden flyet kan lande på vann kan det også lande på steder uten rullebaner, og kan tas i bruk uten nedbygging av mer natur, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap). Foto: Enova

Statsstøtte får fart i elektriske sjøfly

Selskapet Elfly Gruppen skal utvikle verdens første kommersielle elektriske sjøfly. Flyet skal utvikles i løpet av 2025 og prøves ut på Vestlandet. En…

Elfly Gruppens nye modell kalt Noemi (No Emission), er et helelektrisk amfibiefly for ni passasjerer med bagasje.

Vil revolusjonere reisemønsteret med elektrisk sjøfly

Mange av oss opplever flyplasser som et stressende element i reisen. Kø i sikkerhetskontrollen, lange ventetider ved gaten og bagasje som ikke dukker…