Elektrisk flytur
Njål Skår gjør seg klar for avgang i elflyet
Kronikk

Elektrisk flytur

Njål Skår, regiondirektør i Sparebanken Vest og Anette Sigmundstad, lufthavndirektør ved Stavanger Lufthavn, fikk en elektrisk tur med det første elflyet som er sertifisert av den europeiske luftfartsmyndigheten (EASA) når flyet besøkte Sola.

Det går i riktig retning for Start Norge sitt mål om å få den første kommersielle el-flyruten mellom Stavanger og Bergen. Stavanger Lufthavn har gjort grep for å sikre strømforsyning. Men årene går fort og mye må være på plass innen 2026, året da elruten skal være på plass.

Hvilke grep som er gjort av Stavanger Lufthavn for å sirke strømforsyning, og hvordan det føles å sitte på i et elfly, det ser du i denne videoen:

 

Om elflyportalen

Elflyportalen.no er etablert av Start Norge AS for å nå ut med informasjon om elflysatsingen i Norge generelt, og mellom Bergen og Stavanger spesielt. Elflyportalen skal være en kunnskapshub om hva som skjer på området i Norge og internasjonalt, både når det gjelder teknologi og hvordan denne tas i bruk.

Andre liknende nyheter

Mye ligger til rette for at Tecnams helelektriske ni-seter P-Volt kan fly passasjerer mellom Stavanger, Haugesund, Stord og Bergen i 2026.

Widerøe leder an i elektrisk kappløp i luften

Det er bare et spørsmål om tid før vi opplever etableringen av verdens første kommersielle, elektriske flyrute. Strekningen Stavanger – Bergen ligge…

Fagsejef Holger Schlaupitz i Naturvrnforbundet sier at elektrifisering av luftfarten vil gi miljøgevinster i forhold til støy og luftforurensning. Samtidig kan tilgangen på ren strøm bli en utfordring.

– Nok bærekraftig strøm kan bli en utfordring

Naturvernforbundet er, med sine 37.000 medlemmer og rundt 100 lokallag en tung aktør i norsk klima- og miljøpolitikk. Elflyportalen har spurt forbunde…

Nå melder SAS at selskapet foreløpig ikke ser noe behov for en tredje rullebane på Gardermoen, og at elfly sannsynligvis vil endre måten vi bygger flyplasser på. Foto: Avinor

Elfly kan redusere naturinngrep

At elfly bidrar til å redusere klimautslippene er en kjent sak. I tillegg kan de bidra til at arealbehovet på flyplassene reduseres, og dermed gi ytte…