Elektrisk flytur
Njål Skår gjør seg klar for avgang i elflyet
Kronikk

Elektrisk flytur

Njål Skår, regiondirektør i Sparebanken Vest og Anette Sigmundstad, lufthavndirektør ved Stavanger Lufthavn, fikk en elektrisk tur med det første elflyet som er sertifisert av den europeiske luftfartsmyndigheten (EASA) når flyet besøkte Sola.

Det går i riktig retning for Start Norge sitt mål om å få den første kommersielle el-flyruten mellom Stavanger og Bergen. Stavanger Lufthavn har gjort grep for å sikre strømforsyning. Men årene går fort og mye må være på plass innen 2026, året da elruten skal være på plass.

Hvilke grep som er gjort av Stavanger Lufthavn for å sirke strømforsyning, og hvordan det føles å sitte på i et elfly, det ser du i denne videoen:

 

Om elflyportalen

Elflyportalen.no er etablert av Start Norge AS for å nå ut med informasjon om elflysatsingen i Norge generelt, og mellom Bergen og Stavanger spesielt. Elflyportalen skal være en kunnskapshub om hva som skjer på området i Norge og internasjonalt, både når det gjelder teknologi og hvordan denne tas i bruk.

Andre liknende nyheter

Illustrasjon: NASA

Nasa forbedrer elflybatterier

Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har nylig utviklet et nytt, kraftig batteri til bruk i elfly.

Foto: Eviation Aircraft

Elektriske Alice ble første passasjerfly i luften

En ny milepæl er brutt. For første gang har et helelektrisk passasjerfly vært i luften.

TØI anbefaler sterke støttetiltak for elfly

Transportøkonomisk Institutt (TØI) gjennomførte i fjor en studie av miljømessige konsekvenser og økonomiske forutsetninger for å etablere elflyruter i…